Zadovoljen najstnik

9.00 

  • Na webinar se prijavite tako, da kliknete “DODAJ V KOŠARICO” in zaključite nakup.

Opis

"Cilj je pripraviti jih za življenje, samostojnost, pomagati jim, da sprejmejo pomembne življenjske vrednote in da se znajo ravnati po njih."

Marko Juhant

Imate v družini najstnika, ki vedno bolj išče svoj jaz in svojo samostojno pot? Hoče vaš še niti ne najstnik odločati o sebi, hoče vplivati na proces odraščanja in vzeti vajeti v svoje roke?

V času odraščanja vsakega otroka slej ko prej pride čas, ko postanejo vrstniki in družba zanj vse bolj pomembni, družinski člani pa vedno manj. Prične se odmikati od družine in vse bolj trgati vezi s starši. Staršem in njihovim zahtevam se prične upirati, iskati prične svojo svobodo in prostost.
Kaj vpliva na to, koliko bodo najstniki zadovoljni s svojim življenjem v času najstništva in kateri so zaščitni faktorji? Kako jih pripraviti na življenje, samostojnost in jih naučiti, da sprejmejo pomembne življenjske vrednote in se ravnajo po njih? Socialne spretnosti najstniki v šoli lahko vadijo, usposobiti jih moramo pa starši. Zakaj je pomembna impatija in druge spretnosti, ki dišijo malo po starem, pa niso ne versko, ne politično usmerjeni – odpuščanje, recimo ali ponižnost? Ponižnost služi ravnovesju – je nekak “antisefi”, na primer. Ne pa klečeplazenje, kot si predstavlja marsikdo. (soft skils).

Mnenje udeleženke Katje:

“Po upoštevanju nasvetov g. Juhanta se je v našo družino ponovno naselil mir. S svojo najstnico sva spet vzpostavili stik, tudi v družbi vrstnic je postala mnogo bolj samozavestna in se zna postaviti zase ter stati za svojimi odločitvami.”

CILJI delavnice:

  • Seznanili se boste z dejavniki ki vplivajo na to, koliko bodo najstniki zadovoljni s svojim življenjem v času najstništva.

  • Spoznali boste, kako odrasli sodelujemo pri oblikovanju otrokove samopodobe in kako pri najstniku spodbujamo pripadnost in samospoštovanje.

  • Izvedeli boste, kateri so zaščitni faktorji, s katerimi lahko zaščitimo svojega otroka, ko se podaja na svojo pot iskanja samega sebe.

  • Spoznali boste, kako krepiti tiste lastnosti, za katere želite, da bi otroka vodile v življenju.

Marko Juhant je priznan strokovnjak in predavatelj, ki izhaja iz bogatih izkušenj in podaja praktične in realne primere. S svojimi nasveti in vzgojnimi recepti je prodrl pravzaprav že skoraj v vsako slovensko šolo, v vsako družino, ki se je kdaj srečala z vzgojnimi težavami.
Prijavite se zdaj!

O Marku Juhantu

Marko Juhant je specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti. Svoje izkušnje in spoznanja iz dolgoletnega dela z otroki kot vzgojitelj, ravnatelj in samostojni pedagog, v obliki predavanj s konkretnimi primeri iz vsakodnevnega življenja prenaša na učitelje, starše in otroke.

Je konkreten in praktičen, kar se zagotovo v prvi vrsti manifestira tudi skozi zanimiva, predvsem pa poučna predavanja. V šoli sta mu bila najljubša odmor in telovadba, danes pa čas najraje preživlja v naravi.

Je tudi avtor večih knjig o vzgoji (Punce, glavo gor, Pogrešani napotki, Družinska zakladnica, Srečni otroci in Pogovori, skupaj s Simono Levc tudi uspešnico Varuh otrokovih dolžnosti).

Marko Juhant

Specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti, pisatelj in predavatelj.

Avtor večih knjig in uspešnic o vzgoji (Punce, glavo gor, Pogrešani napotki, Družinska zakladnica, Srečni otroci in Pogovori, skupaj s Simono Levc je avtor  uspešnice Varuh otrokovih dolžnosti).

Naslov