Navajanje na samostojnost in odgovornost

9.00 

Cena v zadnjih 30 dneh ni bila spremenjena.

Potrdilo o udeležbi

Potrebujete potrdilo o udeležbi? Vpišite vaše ime in priimek in po ogledu webinarja vam po e-pošti pošljemo potrdilo, ki si ga lahko tudi natisnete.

     

  • Na webinar se prijavite tako, da kliknete “DODAJ V KOŠARICO” in zaključite nakup.

Opis

"V otroka ne vlagaš z denarjem, ampak z odnosom. S tem, da od njega zahtevaš vse, kar je zmožen storiti, in na tak način, da mu omogočiš izkušnje, ki so drugačne in mu bodo pomagale preživeti v svetu, ki vedno bolj zahteva odgovornost."

Marko Juhant

»Maja pa nima nobenih domačih zadolžitev!« »Zakaj moram vse jaz! Ti si najbolj tečna mama na svetu!« »Saj sem prejšnji teden odnesel smeti, zakaj jih moram tokrat spet jaz! Vse jaz, sestra ne rabi nič!« »Ne znam! Mami, bi mi ti narezala kruh?«

Vam je takšna slaba volja pri vaših otrocih poznana? Hočejo otroci vse takoj in zdaj in venomer iščejo pomoč odraslih? Se sprašujete, kdaj so dovolj stari, da opravijo kakšno zadolžitev?

Če želimo vzgojiti uspešne in srečne otroke, brez samostojnosti to ne gre. Ta se zgradi sproti z delovnimi navadami in izkušnjami v različnih situacijah, ko otroci niso pretirano zaščiteni. Kadar so, se sicer vrstijo vsakodnevni dogodki, ki pa otrokom ne dajejo lekcij za življenje. Obenem velja, da če hočemo otrokovo samostojnost, moramo zagotavljati nadzor, da otrok res počne, kar je treba. Hkrati je otrok manj samostojen, če je našega nadzora več. Kje je tu meja? Kdaj postane otrok odgovoren za svoja dejanja? Pri katerih letih in pri katerih akcijah? Kaj je najboljša metoda, da otrok napreduje? Če se s temi vsebinami ne ukvarjamo, bomo otroka vzredili, ne pa vzgojili! Bo le večji in težji, ne pa tudi zrelejši. Kako vrednote staršev in družine vplivajo na razvoj našega otroka?

CILJI delavnice:

  • Seznanili se boste s takšno vzgojo, ki otroka dejansko “pripravlja” na življenje kot tako.

  • Spoznali boste pomen vrednot, odgovornosti in otrokovih dolžnosti.

  • Spoznali boste, zakaj je potrebno otrokove pravice postavlja za in ne pred dolžnosti.

  • Dobili boste metode, s katerimi bo vaš otrok napredoval, postal zrelejši, samostojnejši in odgovornejši.

Mnenje udeleženke Ane:

“Odličen, realen, enostaven, razumljiv, izkušenj poln pogled na življenje in vzgojo. Mislim, da bi vsak otrok potreboval starše, ki v vzgoji delujejo na tak način.”

O Marku Juhantu

Marko Juhant je specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti. Svoje izkušnje in spoznanja iz dolgoletnega dela z otroki kot vzgojitelj, ravnatelj in samostojni pedagog, v obliki predavanj s konkretnimi primeri iz vsakodnevnega življenja prenaša na učitelje, starše in otroke.

Je konkreten in praktičen, kar se zagotovo v prvi vrsti manifestira tudi skozi zanimiva, predvsem pa poučna predavanja. V šoli sta mu bila najljubša odmor in telovadba, danes pa čas najraje preživlja v naravi.

Je tudi avtor večih knjig o vzgoji (Punce, glavo gor, Pogrešani napotki, Družinska zakladnica, Srečni otroci in Pogovori, skupaj s Simono Levc tudi uspešnico Varuh otrokovih dolžnosti).

Marko Juhant je priznan strokovnjak in predavatelj, ki izhaja iz bogatih izkušenj in podaja praktične in realne primere. S svojimi nasveti in vzgojnimi recepti je prodrl pravzaprav že skoraj v vsako slovensko šolo, v vsako družino, ki se je kdaj srečala z vzgojnimi težavami.
Prijavite se na 45-minutni webinar zdaj!

Marko Juhant

Specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti, pisatelj in predavatelj.

Avtor večih knjig in uspešnic o vzgoji (Punce, glavo gor, Pogrešani napotki, Družinska zakladnica, Srečni otroci in Pogovori, skupaj s Simono Levc je avtor  uspešnice Varuh otrokovih dolžnosti).

Naslov