Srčne kartice za starše

17.00 

4 na zalogi

4 na zalogi

  • Prva izdaja: 2021
  • Format: A6
  • Število kartic: 15 – navodila
Kategorija: Oznake: , ,

Opis

"Hvaležna sem, da zmorem hitreje pomiriti svoja čustva in s tem pomagati svojima otrokoma, da se učita, rasteta in tako pri tem pomagata tudi meni."

Simona Vrbanič

O Srčnih karticah

Se tudi vi kdaj znajdete v trenutku slabosti, ko pred otrokom ne zmorete nadzorovati svojih čustev in izbruhnete? Vam dvigne pritisk v višave, ko mu že desetič rečete, naj česa ne naredi, a naredi prav to? Če se po takšnem izbruhu počutite neprijetno, če se zavedate, da vaš odziv ni bil pravilen, so kartice prava izbira za vas.

Kartice so namenjene temu, da nas pomirijo v tistem trenutku, ko začutimo, da ne zmoremo več, a kljub tem čustvom želimo ostati mirni, zbrani in ljubeči. Otroku dovolimo, da se izrazi in tudi on poda svoje mnenje.Vajin pogovor je v nadaljevanju mirnejši, sproščenejši, rezultat pa mnogo boljši kot bi bil, če bi enostavno izgubili živce.

Ko čutimo, da želijo nakopičena čustva izbruhniti na plan, vzamemo v roke Srčne kartice. Izmed vseh, ki so v paketku, z zaprtimi očmi izberemo eno in sledimo navodilom, ki smo jih prejeli ob karticah. Kartice nas opomnijo na pozitivna čustva, nas umirijo in nam pomagajo ohraniti povezanost v vašem odnosu z otrokom.

Namen kartic

Kartice so sestavljene iz:

  • zapisa
  • prostorčka za družinsko fotografijo.

Zapisi na vsaki kartici so sestavljeni iz več delov:

  • prvi del zapisa vam bo pomagal, da se soočite s svojimi čustvi
  • drugi del zapisa vas bo spomnil na resnično vrednost vašega otroka
  • zadnji del vas bo vodil, da boste zmogli obrniti nastalo situacijo v prid vajinemu edinstvenemu odnosu.

Na kartici je prostor tudi za vašo družinsko fotografijo, ki jo prilepite na kartico. Fotografija vas bo na simbolni ravni v trenutku spomnila na pomembnost ohranjanja harmoničnih odnosov v družini, do česar boste prišli z razumevanjem in sprejemanjem.

Simona je kartice oblikovala v želji, da se z uporabo srčnih kartic znajdete na čudovitem in srčnem popotovanju skozi edinstveno in neponovljivo obdobje, ko z vzgojo gradite vaš vseživljenjski odnos z otrokom in partnerjem. In vedno znova, ko vam bo uspelo ohraniti mirnost in boste otroku dovolili, da se izrazi in poda svoje mnenje, ste stopničko bližje k temu, da bo otrok tudi kot odrasla oseba odločen, vztrajen in pogumen z zadostno mero zaupanja vase. S tem, ko ste se umirili, bili sposobni mirne reakcije in možnosti za pogovor, ste mu dali priložnost, da pove ali pokaže, kar želi. S tem mu poveste, da ste njegovo izražanje slišali in videli in mu dali občutek pomembnosti in vrednosti.

simona-vrbanicO Simoni

Simona Vrbanič je profesorica specialne in rehabilitacijske pedagogike. A zanjo je pomembnejša vloga mame – je mamica dveh malih nadobudnežev, ki ji vsaki dan postavljata nove in nove izzive. Le-te želi sprejemati na pozitiven način, brez svojih nepredelanih čustev.

Svojima otrokoma želi vzpostaviti varno okolje, polno ljubezni, razumevanja, spoštovanja in vzpodbude. Z njima želi imeti pristen in srčen odnos. Njena želja je, da otroci razvijejo potenciale do najvišje mere, kot je le mogoče.

Naslov