Skupno preživljanje časa v družini

9.00 

  • Na webinar se prijavite tako, da kliknete “DODAJ V KOŠARICO” in zaključite nakup.

Opis

"Igre so lahko povezovalni člen, ki bo odraslim približal svet otrok, otrokom pa pokazal, da tudi starši so lahko “kul”, ko te premagajo v virtualni tekmi."

Denis Ališič

  • Koliko namiznih iger starši še poznate?

  • Kolikokrat starši namizne igre igrate s svojimi otroki?

  • In ne le namizne igre, tudi videoigre?

Verjetno se nas večina strinja, da nam je ena najpomembnejših stvari in vrednot v življenju družina. Naš partner, otroci. Izjemno nam je pomembno, koliko časa preživimo z njimi in kaj takrat počnemo.

A dandanes se  starši soočamo z novim izzivom; videoigrami, filmi in risankami ter njihov vedno močnejši vpliv na našo kulturo in razvoj otrok. Sploh video igre postajajo vedno bolj popularne, kot centri druženja in teme pogovora med osnovnošolskimi otroci. Zakaj ne bi starši tega obrnili v svoj prid? Obstaja namreč mnogo (video)iger, ki nam lahko pomagajo odpreti najrazličnejše tematike za pogovor, skupaj preživljati čas ali se enostavno pozabavati s celotno družino. Tako video igre kot tudi namizne igre in risanke so lahko zelo dober sopotnik družine 21. stoletja in ne rabijo pomeniti ločnico med otroci in starši.

V delavnici bo magister zakonskih in družinskih študijev Denis Ališič predstavil prednosti in slabosti raznih dejavnosti, kot so igranje videoiger, gledanje risank in filmov ter igranje namiznih iger.  Predstavil bo, kako lahko starši skupaj z otroci preživijo čas, ki je pa lahko istočasno tudi poučen. Popeljal vas bo preko praktičnih primerov video iger in risank do namiznih iger, ki jih starši lahko uporabimo  ne samo za zabavno preživljanje časa z otrokom, ampak da je ta čas izrabljen tudi za učenje za življenje.

CILJI delavnice:

  • Spoznali boste, kako igre ter risanke uporabiti za poučano preživljanje časa z družino.

  • Spoznali boste, katere igre (videoigre in namizne igre) ter risanke uporabiti za poučano preživljanje časa z družino.

  • Spoznali boste, kako si skoraj zastonj ustvariti poučno in zabavno preživljanje skupnega časa.

O Denisu Ališiču

Je mag. zakonskih in družinskih študij. Tekom svojega izobraževanja je sodeloval pri raznih poletnih taborih, kjer so bili otroci v stiku z naravo. Na teh taborih je opazil, da postaja digitalni “tsunami” vedno večji problem in se odločil raziskovati in delovati na področju digitalnih medijev.

Z veliko mero kritičnosti raziskuje in analizira videoigre in risanke ter išče v njih tako pozitivne kot tudi negativne elemente.

Na raznih dogodkih sodeluje je kot izvrsten predavatelj s predavanji na tematiko zaslonske tehnologije (igric, risank, filmov), socialnih medijev in interneta. Je avtor številnih člankov, v katerih bralcem na razumljiv način približa opisano problematiko in jo predstavi s številnimi praktičnimi primeri in rešitvami.

Staršem skuša približati digitalno resničnost in jim pomagati se spopadati z njo.

Denis Ališič

Mag. zakonskih in družinskih študij.

Avtor številnih člankov in predavanj o videigrah, risankah in filmih. Družinam skuša pomagati do bolj zdravega odnosa do tehnologije.

Naslov