Mali nasilnež – Marko Juhant, Mateja Teja Bučinel

14.00 

1 na zalogi

1 na zalogi

  • Število strani: 98
  • Prva zdaja: junij 2017
  • Format: A5
  • Vezava: Mehka vezava
Kategorija: Oznake: , ,

Opis

O knjigi

Knjiga je nastala kot plod sodelovanja med Markom Juhantom, specialnim pedagogom, ter Matejo Tejo Bučinel, ki je že 26 let vzgojiteljica predšolskih otrok. Mateja Teja je dolgo opazovala otroke, ki so se neprimerno ali agresivno vedli in obenem poslušala pritožbe drugih vzgojiteljic. Ves ta čas si je sestavljala seznam ukrepov, za katere je opažala, da učinkujejo, a ni vedela, kako bi jih prenesla naprej. Obrnila se je na Marka Juhanta, da bi predebatirala njena opažanja, in kmalu sta ugotovila, da podobno razmišljata, pa tudi, da bi bilo treba ta razmišljanja zapisati. Nastala je knjiga Mali nasilnež, priročnik za starše in vzgojitelje.

Knjiga vam z razlago in resničnimi primeri pomaga spoznati, kaj je v ozadju agresivnega in nasilnega vedenja otroka. Zaradi nasilja trpijo drugi otroci, strokovni delavci in seveda starši. Trpijo pa tudi nasilneži, ki ne poznajo drugega načina za izražanje svojih stisk. Predvsem njim, a tudi njihovi okolici, sta želela pomagati z zbirko preverjenih nasvetov, ki sta jih zbrala v knjigi.

Ta priročnik za starše in vzgojitelje vam ponudi dovolj izbranih in najboljših ukrepov, da boste otrokovo neprimerno obnašanje lahko spremenili. Z njegovo pomočjo boste skrajšali čas stisk, saj boste ukepali z načini, ki preverjeno delujejo.

O avtorjih

Marko Juhant je specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti. Svoje izkušnje in spoznanja iz dolgoletnega dela z otroki kot vzgojitelj, ravnatelj in samostojni pedagog v obliki predavanj s konkretnimi primeri iz vsakodnevnega življenja prenaša na učitelje, starše in otroke.

Je konkreten in praktičen, kar se zagotovo v prvi vrsti manifestira tudi skozi zanimiva, predvsem pa poučna predavanja.

Je tudi avtor večih knjig o vzgoji: Punce, glavo gor, Pogrešani napotki, Družinska zakladnica, Srečni otroci in Pogovori, skupaj s Simono Levc tudi uspešnico Varuh otrokovih dolžnosti.

Mateja Teja Bučinel je vzgojiteljica že od otroštva naprej. Pri svojem delu v želji po strokovni rasti uvaja številne novosti na pedagoškem in didaktičnem področju, med njimi tudi mnoge svoje. Zase pravi, da je precej boemska duša, a ko gre za vzgojo otrok, ne dopušča površnosti ali neodgovornosti.

Naslov