Vsem, ki vzgajate otroke...

… da bodo zrasli v samostojne, razgledane, odgovorne, radovedne in ljubeče ljudi.

Odlična knjiga o vzgoji in učenju in prvenec Gabra Marolta, trenerja trenerjev oziroma NLP master trainerja, ki je svoje skoraj dvajsetletne izkušnje iz vzgoje, predavanj, delavnic in delovanj na vzgojnem in pedagoškem področju zbral v uporaben in zanimiv tekst, ki vas bo nedvomno opremil z res širokim naborom nasvetov in prijemov, ki bodo olajšala vaš vsakdan z otroki in v njihovo in vaše življenje vnesla več veselja, sreče in nenazadnje tudi časa za tiste stvari, ki jih radi počnete.

Knjiga se dotika tako vzgojnih vprašanj kot tudi poučevanja in je obvezno branje če ste starš in tudi, če ste pedagog ali vzgojitelj. Oboji se kot starši poleg vsakodnevnega srečevanja z otroci v razredih potem ukvarjajo še z lastnimi vzgojnimi izzivi, a primerna je tudi za tiste brez otrok in vse, ki bi si radi olajšali delo v razredu.

Prinaša konkretne primere in konkretne rešitve. Izhaja iz nabora metod NLP – nevrolingvističnega programiranja, vede, ki je v uporabi že več kot petdeset let in v svojem razvoju vedno znova navduši kot sistemsko orodje v komunikaciji, odnosih z drugimi in tudi s samim sabo, ki je aspekt, ki ga velikokrat tudi v kliničnih vedah pozabljamo.

“Vsi starši se srečujemo z izzivi, ki se pojavljajo ob vzgoji otrok. Naj so takšni ali drugačni. Ta knjiga je namenjena vam, nam. Staršem, ki želimo samostojne, razgledane, odgovorne, radovedne in ljubeče otroke. Takšne, ki se bodo znašli na svoji poti življenja.”

Z branjem knjige boste:

  • našli rešitve za vsakodnevne vzgojne izzive

  • krepili vaše in otrokove kompetence

  • spoznali kaj lahko naredite še boljše za srečen odnos z vašimi otroki

  • uživali ob prebiranju zgodb, idej in nasvetov

  • spoznali nevrolingvistično programiranje (nlp) s praktičnega vidika

Knjiga vsebuje nasvete in metode, s katerimi si bomo olajšali naše delo.
Da bo vzgoja vesela, zabavna in srečna.

Knjiga je primerna za vse. Za tiste, ki še niste slišali za NLP, za tiste, ki ste o NLP-ju že kaj prebrali in tudi tiste, ki ste vešči NLP-ja. Je odlična vstopnica v NLP svet ali pripomoček za doseganje še boljših rezultatov pri uporabi NLP-ja.”

O avtorju Gabru Maroltu

Gaber Marolt je eden napriljubljenejših NLP trenerjev pri nas. Je trener trenerjev, ali NLP Master Trainer. Že desetletje predava različne teme, povezane z NLPjem in izjemno priljubljeni so njegovi webinarji z enakim naslovom, kot ga nosi sedaj knjiga – Vzgoja in učenje z manj stresa.

Knjiga je njegov prvenec. Njegovo najobsežnejše delo do sedaj je pisano v angleškem jeziku z naslovom ‘Changing metaprograms in children’ s. Je s prav tako s področja NLP v vzgoji in poučevanju. Kot oče štirih otrok ima še skoraj dve desetletji izkušnje iz prakse, kjer je lahko vse teze NLP-ja tudi sam preizkusil. Seveda so udeleženci NLP treningov in delavnic prav tako ogromen vir informacij in način, kako preizkušati NLP orodja v praksi.

Je iskriv avtor in predavatelj, ki v svojih delih vključuje praktične primere s svojih bogatih izkušenj z različnih področij. Svojo motivacijo prenaša na bralce, ki nova znanja lahko takoj preizkusijo v praksi in vsakodnevnem življenju.