»NLP vedno bolj pridobiva na veljavi tudi v našem okolju in postaja nepogrešljiv element znanj na profesionalnem in osebnem področju«, je povedal Gaber Marolt, trener iz NLP Centra.

Znanje in usposobljenost kadra sta danes ena najpomembnejših faktorjev uspešnosti v poslovnem svetu. Tega dejstva se zavedajo tako uprave in vodstva podjetij kot tudi njihovi zaposleni. Še pomembneje pa je, da znajo eni in drugi svoje znanje in zamisli učinkovito komunicirati s sodelavci, kupci in strankami, nadrejenimi in podrejenimi ter seveda okoljem, v katerem delujejo.

Tudi na osebnem področju je komunikacija ključnega pomena. Partnerstvo, stiki s prijatelji in harmonični odnosi v družini so vse prevečkrat žrtev dirke profesionalizma.

Izjemna uporabnost NLP

Znanje s področja nevrolingvističnega programiranja (NLP) vam omogoči razumevanje komunikacijskih procesov, še bolj pa procesov, ki pomenijo naše navade, naše vedenje in rezultate, ki jih dosegamo.

Z  NLP boste ponovno obvladali svoj čas in prioritete in kljub polno zaposlenemu delovniku našli čas tudi za tiste stvari v življenju, ki bi se jim radi posvečali bolj.

NLP Praktika in NLP Diplome se lahko udeležite v Mariboru in Celju, kjer organizira tečaje NLP Center. Prvi korak lahko naredite z udeležbo na brezplačni predstavitvi NLP treninga, kjer boste sami izkusili, kaj lahko NLP pomeni za vas in videli prednosti, ki jih to znanje omogoča.

 

Z NLP ste pripravljeni na spremembe

Živimo v svetu neprestanih sprememb, negotovost in kompleksnost dogodkov sta stalnici našega vsakdana. Več kot spoznavamo, bolj spoznamo, kaj vse bi radi še spoznali.

Zato je pomembno, da imamo na voljo orodja, s katerimi lahko razumemo najprej lastne procese, ki usmerjajo naše življenje in seveda podobne procese, ki enako usmerjajo ljudi okoli nas. Največji del seveda pomeni komunikacija v ožjem in širšem pomenu besede, saj komunikacija pomeni vsakršno sprejemanje in sporočanje informacij iz in v naše okolje. To počnemo pravzaprav ves čas.

Nevrolingvistično programiranje – NLP, je proces modeliranja zavednih in nezavednih vzorcev, ki jih imamo, vsak drugačne, z namenom, da lahko bolje uresničujemo svoje potenciale. NLP je v poslovnem svetu prisoten že več kot štiri desetletja in se nenehno razvija. Nova spoznanja dodajajo tako originalni avtorji – vsi so še aktivni – kot tudi veliko število kasnejših generacij trenerjev po vsem svetu.

Razvil se je na podlagi modelov nekaj zelo uspešnih in učinkovitih psihoterapevtov, tem pa je dodano modeliranje izjemnih posameznikov z najrazličnejših področij, pa naj bo to vrhunski posel, vrhunski šport, politika, umetnost in še kaj.  Vsem modelom je skupno predvsem eno – delujejo!

In kaj pomeni izraz nevrolingvistično programiranje?

Nevro pomeni našo nevrologijo, naše možgane in fiziologijo. Skozi življenje se učimo navad, ki so ključne za naš obstoj – učimo se hoditi, delati, govoriti, dihati, voziti kolo, jesti, se smejati in jokati in počutiti se, kot se pač počutimo. Večino teh navad hranimo v našem nezavednem. Z zavedanjem vzorcev naših navad se lahko naučimo vplivati na naše rezultate .

Lingvistično v tem kontekstu pomeni naš jezik. Kar lahko povemo, lahko naredimo in mislimo. Skozi jezik se izražamo in pomeni naše življenje, tako na osebnem kot tudi na poslovnem področju. Razumevanje strukture jezika je v svetu, kjer sta naša sreča in obstoj odvisna od ravni naše komunikacije, izjemnega pomena.

Programiranje je način na katerega kombiniramo naše misli, jezik in vedenje, da ustvarjamo rezultate, ki jih dosegamo. V življenju uporabljamo strategije podobno kot računalniki programe in z razumevanjem teh strategij si dajemo možnost, da lahko le-te strategije izboljšamo in ustvarjamo boljše rezultate. Strategije uporabljamo za vse in NLP je študija teh strategij – za postavljanje ciljev, sprejemanje odločitev, način, kako se učimo, kako gradimo osebne odnose, kako motiviramo sebe in druge. S tehnikami NLP lahko večino teh strategij izpilimo. Seveda smo lahko tudi zadovoljni sami s sabo in počnemo k