Sabina Košmrl Kaučič

»Noben sistem, nobene kazni in učni pripomočki jih ne bodo prepričali k učinkovitemu sodelovanju, če učitelj v njihovih očeh ne bo zaupanja vreden.«

Sabina Košmrl Kaučič

  • Kako naj izboljšam družinsko in razredno klimo, da mi bodo otroci sledili iz želje in pristnega spoštovanja in ne zaradi vzgojnih ukrepov in pravil?

  • Kako naj pridem v stanje, da bova jaz  in otrok sproščena, zdrava in povezana, vizija za lepo prihodnost pa bi nama vlivala elana in voljo do dela, učenja, življenja?

Če si zastavljate takšna in podobna vprašanja, potem je uvodni, pol-urni webinar Postanite srčni starš in srčni učitelj odlična priložnost, ki je ne smete zamuditi. Sabina Košmrl Kaučič, avtorica uspešnice Srčni učitelj, vas bo na tem uvodnem webinarju popeljala  skozi mite, ki jih sodobna družba še vedno aktivno živi tudi na področju vzgoje in izobraževanja, čeprav našemu življenju niso doprinos in se jih oklepamo le še zato, ker smo jih ponotranjili in “podedovali” brez kritičnega, objektivnega pogleda. Šele, ko jih ozavestimo in spregledamo, dobimo priložnost, da jih tudi ovržemo. Na konkretnih situacijah iz razreda in domačega okolja bo pokazala, kako pomembno je ne le tkati močnih vezi takrat, ko je situacija za udeležene v njej prijetna, ampak ohranjati jih predvsem takrat, ko se v odnosih soočimo z izzivom. To nam omogoči “dvojni pogled” – ko znamo v konfliktih pomisliti na potrebe “nasprotnika” in pod zgodbo, ki nas razburja odkrivati potrebe in resnične vzroke, hkrati pa svojo pozornost obdržati na sebi, na svoji notranjosti in opazovati, katere rane se v konfliktu odpirajo v nas in se ponujajo v celjenje oz. si “želijo” ljubeče pozornosti. Opolnomočila vas bo z znanjem, kako ravnati sami s seboj, s svojimi občutki – kako izvor slabega razpoloženja iskati v svojih mislih, neozaveščenih vzorcih, predsodkih in prepričanjih.

Mnenje udeleženke Stanke:

“Super predavateljica, pove preprosto in razumljivo. Mislim, da se vsak najde v njenih zgodbah.”