»Noben sistem, nobene kazni in učni pripomočki jih ne bodo prepričali k učinkovitemu sodelovanju, če učitelj v njihovih očeh ne bo zaupanja vreden.«

Sabina Košmrl Kaučič

 • Kako naj izboljšam družinsko in razredno klimo, da mi bodo otroci sledili iz želje in pristnega spoštovanja in ne zaradi vzgojnih ukrepov in pravil?

 • Kako naj pridem v stanje, da bova jaz  in otrok sproščena, zdrava in povezana, vizija za lepo prihodnost pa bi nama vlivala elana in voljo do dela, učenja, življenja?

Če si zastavljate takšna in podobna vprašanja, potem je uvodni, pol-urni webinar Postanite srčni starš in srčni učitelj odlična priložnost, ki je ne smete zamuditi. Sabina Košmrl Kaučič, avtorica uspešnice Srčni učitelj, vas bo na tem uvodnem webinarju popeljala  skozi mite, ki jih sodobna družba še vedno aktivno živi tudi na področju vzgoje in izobraževanja, čeprav našemu življenju niso doprinos in se jih oklepamo le še zato, ker smo jih ponotranjili in “podedovali” brez kritičnega, objektivnega pogleda. Šele, ko jih ozavestimo in spregledamo, dobimo priložnost, da jih tudi ovržemo. Na konkretnih situacijah iz razreda in domačega okolja bo pokazala, kako pomembno je ne le tkati močnih vezi takrat, ko je situacija za udeležene v njej prijetna, ampak ohranjati jih predvsem takrat, ko se v odnosih soočimo z izzivom. To nam omogoči “dvojni pogled” – ko znamo v konfliktih pomisliti na potrebe “nasprotnika” in pod zgodbo, ki nas razburja odkrivati potrebe in resnične vzroke, hkrati pa svojo pozornost obdržati na sebi, na svoji notranjosti in opazovati, katere rane se v konfliktu odpirajo v nas in se ponujajo v celjenje oz. si “želijo” ljubeče pozornosti. Opolnomočila vas bo z znanjem, kako ravnati sami s seboj, s svojimi občutki – kako izvor slabega razpoloženja iskati v svojih mislih, neozaveščenih vzorcih, predsodkih in prepričanjih.

Mnenje udeleženke Stanke:

“Super predavateljica, pove preprosto in razumljivo. Mislim, da se vsak najde v njenih zgodbah.”

Izpolnite obrazec in si oglejte webinar

O Sabini Košmrl Kaučič

Sabina

Profesorica biologije in filozofije. Avtorica, predavateljica, žena in mama treh otrok.  Skozi leta poučevanja na različnih šolah je ugotovila, kaj deluje pri najmlajših, najstnikih, odraslih, ne glede na njihove sposobnosti, talente, socialno ozadje, spol in zanimanja. Spoznala je, kako poučevati in vzgajati, pa tudi bivati z večjim žarom, lahkotneje, brez izgorevanja in stresa. Kar je ugotovila v praksi, je podkrepila z dognanji strokovnjakov in zapisala v svoji najnovejši knjigi »Srčni učitelj«. Ta dragocena spoznanja zdaj predaja tistim, ki so na kakršenkoli način soudeleženi pri vzgoji naslednje generacije, prepričana, da se v srčni vzgoji in pristnih odnosih skriva potencial, da skozi zaceljenega posameznika zacelimo družbo in svet. Odzivi uporabnikov metod, ki jih predstavlja, potrjujejo, da ima njihova uporaba moč harmonizirati odnose in izboljšati kvaliteto bivanja.

Webinar je namenjen:

 • Staršem, ki si želijo vzpostaviti z otroki ljubeč in stabilen odnos.
 • Profesorjem, pedagogom in vzgojiteljem, ki si želijo pozitivne klime v razredu in motiviranih učencev, ki bodo vedoželjno sprejemali znanje.
 • Tistim, ki se želijo opremiti z orodji za učinkovito ravnanje v konfliktih, da bodo znali konflikte izkoristiti za to, da se v odnosu bolje spoznajo, povežejo, napredujejo in rastejo.
 • Vsem, ki si želijo miru, sodelovanja in pristnega spoštovanja otrok.

CILJI webinarja:

 • V odnosih, kjer so bila prej nesoglasja, se boste naučili povezovati.

 • Znali boste pogledati v bistvo svojih izzivov in se z njimi soočati.

 • Tuja “težka” čustva vas več ne bodo vrgla iz tira, zato boste lahko veliko bolje prisluhnili in ne boste za vsako ceno ustavljali procesa ali iz njega bežali.

 • Svojih “težkih” čustev se več ne boste bali in izogibali, ampak boste zmogli pod njimi odkrivati čustvene rane in jih oskrbeti.

 • Spoznali boste, da lahko svoje misli ozavestite, jih izprašate in se rešite “preganjavice” prenapetega uma.

O knjigi SRČNI UČITELJ:

Srčni učitelj

Uspešnica Srčni učitelj je namenjena vsem, ki poučujejo, ki so del izobraževalnega sistema in ki so kakor koli soudeleženi pri vzgoji tistih, ki bodo odločali o naši prihodnosti in prihodnosti našega planeta – otrok.

Knjiga je poklon učiteljem in staršem, ki vzgajajo, vodijo in učijo iz srca, z globokim razumevanjem, sočutjem in sprejemanjem edinstvenosti vsakega otroka.