NLP s srcem

Coachi za pomoč ljudem v krizi

NLP S srcem je iniciativa, v kateri smo se združili coachi, ki želimo v teh časih pomagati ljudem, ki potrebujejo tovrstno pomoč. Coaching je ena najučinkovitejših metod  za reševanje izzivov in pomaga, da posameznice in posamezniki najdejo rešitve, najdejo svoje notranje vire in preskočijo izzive.

PETRA CIRKOVSKI

dipl. organizatorka in managerka, NLP coach, svetovalka za odnose in osebnostno rast, voditeljica delavnic (odrasle in otroke), predavateljica, trenerka uma

Po naravi sem večna iskalka resnice, razumevanja sveta in človeka. Že kot mlada sem bila knjižni molj. Človek mi je bil največja uganka, zato me raziskovanje in poglabljanje v njegovo razumevanje še dandanes spremlja. Sem hkrati učitelj in učenka življenja. Svoja spoznanja sem poimenovala Modra izbira.
To znanje – Modra izbira, s katerim postanemo boljši mati/oče, partner, učitelj/učenec, vodja/sodelavec in prijatelj,  ter se naučimo vodit svoj um, zdaj predajam naprej preko coachingov, delavnic in predavanj, ker verjamem v njen doprinos tako pri odnosih kot  osebnostni rasti in sreči v življenju.

Petra Cirkovski - NLP s srcem

Zakaj izbrati mene?

Skozi leta preučevanja človeka, dela z ljudmi predvsem v prodaji, komerciali, coachingih, dela z otroci (učna pomoč, delavnice za osebni razvoj, organizacija dogodkov), vodenja delavnic za osebnostno rast, sem ugotovila kaj deluje, da človek  lažje vzpostavlja odnose in se zbliža z drugimi osebami, da sprejme situacije, sebe in druge takšni kot so, da ne jemlje stvari osebno nase (zavrnitve, »ne«, kritike, ter lažje reče »ja«,..) in katera znanja so potrebna, da človek lažje razume sebe in druge ljudi, pridobiva na notranji moči in samospoštovanju  ter se nauči imeti učinkovit nadzor nad svojim umom – mislimi, čustvi in vedenji, ki prispevajo k kakovostnemu in srečnemu življenju.

Svoja spoznanja sem skozi prakso podkrepila in potrdila z različnimi strokovnjaki in njihovimi dognanji. Zaznamovali smo me William Glasser, J. Grinder, R. Bendler, F. Perls, S. Freud, C.G. Jung, V. Frankl, Z. Milivojevič, C. Gostenčnik, Aristotel, Platon, Joe Dispenza, Bruce Lipton, Tony Robbins, Vede,.. Največji del zaslug za moja bogata spoznanja pa gre Adeli Kelhar, sociologinji, ki je vodila delavnice po William Glasserjevi psihologiji Teorije izbire – Realitetna terapija, katere sem zvesto 14 let obiskovala in Gabru Marlotu, NLP centru.

Kot prvo, ker sem se že iz knjig naučila, da je na svoji poti vedno dobro imeti ob sebi osebo, ki te podpira, zna videt vrednost v tebi in iz tebe izvabit vse najboljše. Kot mentorja s katerim s pravimi vprašanji, pravim znanjem vedno hitreje prideš do uvida in najdeš rešitev. Eno je branje knjig in poslušanje predavanj, ki ti zagotovo da širino, a največ sem se naučila o sebi na praktičnih delavnicah, NLP programu in individualnih coachingih.  Kot drugo me je že iz manegerskega vidika zanimalo, kako vodit delavnice, tim – psihološke narave (osebnostni razvoj, izboljšanje odnosov, uspeh, kakovost podjetja kot življenja, kako vodit svoj um, na konkretnih primerih iskanje rešitev v problemu, ki vedno obstajajo), kako postavljat vprašanja drugim in jih pripeljat do lastnih uvidov. In to sem se od Adele kot tudi od Gabra res naučila.  In kot tretje, vedno je bila nekje v meni skrita želja po predaji tega znanja.

Že od nekdaj sem si govorila, ko bi ljudje imeli to znanje, nam bi bilo veliko lažje se soočati z različnimi ovirami in jih hkrati videti kot priložnost za osebnostno rast.

Še vedno sem mnenja, da se lahko svet in dostojanstvo ljudi spremeni na bolje, če se začne spreminjati pri temeljih, to je pri dobrih vodjih, učiteljih in vsakemu posamezniku. Uspeh vsakega uspešnega podjetja, uspešne šole, uspešne družine in zakonskega odnosa je odvisen od kakovosti medsebojnih odnosov, njenega sodelovanja, neuporabe  zunanjega nadzora, ter imeti znanje razumevanja človeka  in upoštevanja univerzalnih zakonov narave (pogojenost časa in okolja,..).

Kaj so moje metode?

Znanje psihologije teorije izbire – realitetna terapija, NLP in Kognitivna-vedenjska terapija temeljijo na istih temeljih in druga drugo dopolnjujejo. Vse tri veje in moja osebna spoznanja sem združila  v celoto – Modra izbira.

Z znanjem Modre izbire se naučite prisluhniti sebi, se sprejeti in pridobiti na samospoštovanju, ter aktivno skrbeti zase.

Kaj v procesu individualnega coachinga pridobimo?

 • Pridobimo nove poglede in se jih naučimo

 • lažje vzpostavljamo in gradimo odnose
 • razumemo konflikte in znamo najti način, da se ponovno zbližamo

 • naučimo se izraziti svoje mnenje in slišati sporočilo drugega, na način ki doprinese odnosu
 • pridobimo na samospoštovanju in znamo spoštovati druge

 • naučimo se sprejemati odločitve in upravljati s časom
 • naučimo se kako si vzeti čas zase, za sprostitev in svoje veselje

 • izboljšamo komunikacijo in obvladamo svojo igro
 • naučimo se svoje misli in dejanja usmerjat k učinkovitejšim rešitvam

 • znamo upravljati z notranjim kritikom

 • naučimo se sprejeti sebe in druge takšni kot smo

 • naučimo se boljših izbir vedenj, s katerimi se lahko zbližamo s soljudmi in dosegamo rezultate

 • naučimo se vzpostaviti učinkoviti nadzor nad sabo – svojimi mislimi, čustvi, vedenji in svojim življenjem
 • razumemo svoja čustva  in se naučimo upravljati z njimi

 • lažje razumemo sebe in druge ljudi

 • spoznamo kaj so naši pravi cilji, kaj si resnično želimo

 • naučimo se kako izvedemo akcijski načrt (s strategijo in podporo) za uresničitev naših želja, ciljev

 • naučimo se delati samopresojo – si postavljati vprašanja, ki nam pomagajo, da ne reagiramo v hipu in pod nadzorom izbiramo učinkovita vedenja, ki prispevajo k odnosu in želenim rezultatom

 • pridobimo znanje in dobimo orodje – kako voditi svoj um

 • in obogateni z znanjem osebnostno zrastemo

»Čas, ki ga človek investira v sebe, je neprecenljiv.«

Kje me lahko kontaktirate:

Lahko mi pišete: petra.cirkovski@gmail.com
ali me pokličete: 051 211 894