NLP s srcem

Coachi za pomoč ljudem v krizi

NLP S srcem je iniciativa, v kateri smo se združili coachi, ki želimo v teh časih pomagati ljudem, ki potrebujejo tovrstno pomoč. Coaching je ena najučinkovitejših metod  za reševanje izzivov in pomaga, da posameznice in posamezniki najdejo rešitve, najdejo svoje notranje vire in preskočijo izzive.

Irena Grofelnik

Certificiranih Points of you® trener

Irena je ena izmed prvih certificiranih trenerjev za uporabo Points of you® coaching metode v Sloveniji. Z bogatimi izkušnjami pri vodenju in izgradnji timov, se je po 25 letih dela v korporacijah, na samostojno pot podala kot strateška svetovalka, prodajna trenerka in coachinja. Je tudi predavateljica na več akademijah in nosilka predmeta vodenje in izgradnja timov na Altius poslovni šoli v Zagrebu. Bolj naklonjena skupinskemu coachingu razvija kolektive v podjetjih, potenciale posameznikov, pomaga pri razvoju inovativnosti in kreativnosti ekip, predvsem pa uživa v coachingu z najstniki. Zase pravi, da je srečna teta, srčna prijateljica in ljubiteljica ruma ter poezije.

Zakaj izbrati mene?

Zakaj jaz?

Ker se želim ob tebi razvijati in učiti tudi sama. Ker sem tvoje ogledalo, ki ti bo pomagalo na plan pokazati tvoje največje potenciale, najlepšo osebo in odpravilo številna vprašanja in stiske, v katerih se mogoče nahajaš. S coachingom bova razvijala najino samozavest, sposobnost odločanja, analiziranja, budila najino čuječnost in iskala mirne pristane najinega življenja. Skupaj bova šla skozi tvoje izzive in iskala rešitve si zadajala cilje in vsak dan naredila korak k bolj sproščenemu in veselemu življenju. Mogoče bova osmislila najino bivanje, odpravila stres in iskala pogum za bodoče izzive. Predvsem pa bova vsak dan boljša osebka, ki znata prepoznati težave drugih in jima stati ob strani.

Še nisem bila prepričjiva?

Poglej v nadaljevanju metode, ki jih uporabljam pri svojem delu.

Kaj so moje metode?

Moje največje orodje v coachingu si TI. Pri najinem delu bova uporabljala transakcijsko metodo, ABC metodo, GROWN metodo in številne druge. Predvsem pa nama bo v pomoč foto terapija, s katero bova nezavedno pretvarjala v zavestno in iskala neštete vpoglede v stvari in situacije.

Kako delujem?

Moje delovanje je odziv na tvojega. Ti si narekuješ tempo, izzive, ki ti jih pomagam rešiti, predvsem pa ti zaupam. Zaupam v tvojo srčnost in sposobnosti, da dosežeš rezultate in stanje, ki si ga želiš. Odkritost, dobronamernost, odprto srce, prepustiti in zaupati, so besede, ki spremljajo coaching. Seveda bova že na začetku dogovorila željene cilje in sproti spremljala napredek. Zagotovo ne bo izostal kašen AHA trenutek.

Kako vam bo coaching pomagal?

Coaching ima izjemno veliko pozitivnih učinkov, saj nas uči razmišljanja, ki ga nismo vajeni. Nekaj dokazanih primerov:

Pri mladostnikih

 • Krepitev socialno čustvenih kompetenc (prepoznavanje čustev, spoprijemanje s stresom, empatija, reševanje problemov, odločanje)

 • Izboljšanje stališč o sebi in drugih

 • Zmanjšanje psihološke stiske

 • Izboljšanje učnih dosežkov

 • Osebna čvrstost

Pri odraslih

 • Oblikovanje in doseganje ciljev

 • Samostojnost

 • Večje zadovoljstvo pri delu in v življenju

 • Učinkovito prispevanje k ekipi in organizaciji 

 • Prevzemanje večje odgovornosti in odgovornost za svoja dejanja

 • Bolj produktivno sodelovanje z drugimi (šef, sodelavci, vrstniki)

 • Izboljšana komunikacija

Želiš premagati stiske, se odpreti v komunikaciji, preseči stres in druge pritiske?

Prijavi se in se vidiva na drugi strani ekrana.

Kje me lahko kontaktiraš:

Lahko mi pišeš: irena.grofelnik@energos-svetovanje.si
ali pa me pokličeš: +386 41 247 554