NLP s srcem

Coachi za pomoč ljudem v krizi

NLP S srcem je iniciativa, v kateri smo se združili coachi, ki želimo v teh časih pomagati ljudem, ki potrebujejo tovrstno pomoč. Coaching je ena najučinkovitejših metod  za reševanje izzivov in pomaga, da posameznice in posamezniki najdejo rešitve, najdejo svoje notranje vire in preskočijo izzive.

Denis Ališič

Družinski in zakonski terapevt

Sem Denis Ališič. Po izobrazbi družinski in zakonski terapevt. Svoje izkušnje sem si nabiral na različnih področjih. Moje glavno področje delovanja je digitalna zasvojenost, odnos do digitalnosti in težave pri odnosu z internetom. Tekom svojega izobraževanja sem sodeloval pri raznih poletnih taborih, kjer so bili otroci v stiku z naravo. Na teh taborih sem opazil, da postaja digitalni “tsunami” vedno večji problem in se odločil raziskovati in delovati na področju digitalnih medijev. Staršem in otrokom skušam približati digitalno resničnost in jim pomagati se spopadati z njo. Družinam skušam pomagati do bolj zdravega odnosa do tehnologije.

Kaj so moje metode?

Moja metoda dela je psihoterapija.

Psihoterapija je znanstveno usmerjen pogovor z namenom, da pri uporabniku pride do spremembe obnašanja in dojemanja sveta, ki se ga on sam želi, ter se tako razbremeni bremena preteklosti. Klient tako premaga svoje težavne odnose, psihosomatske bolezni in se uči spoznavanja samega sebe ter osebno rast. Terapija traja okvirno 12 srečanj, ki se jih lahko skrajša ali podaljša po potrebah in željah uporabnika.

Kaj ponuja psihoterapija?

Prvo srečanje v psihoterapiji je krajše, da se klientu razložim kako poteka proces,  ga seznanim z informiranim soglasjem, se pogovoriva o ciljih, željah ter da vidimo, če je pravilna odločitev nadaljevati terapijo ali je boljše iti k drugemu strokovnjaku.

Kako vam bo coaching pomagal?

Preko psihoterapije se ljudje zavedamo našo preteklosti, bremen in nam tako pomaga spremeniti naše nezdrave navade. Sama psihoterapija pomaga pri visoki anksioznosti, depresiji, paničnih napadih, zasvojenostih, čustvenih težavah, težavah v partnerskem odnosu in težavami v družinskem okolju. Psihoterapija vam lahko pomaga napredovati na veliko življenjskih področjih. Kot vemo, je psihično zdrav in čustveno razvit starš najboljša osnova za pravilno vzgojo otroka in zdrave družinske odnose. To rast lahko vsak starš doseže preko individualne ali partnerske terapije. Poleg tega vam terapije še pomaga pri pretiranih negativnih čustvih, slabi samopodobi, postavljanjem čustvenih meja, pretirano krivdo, pretirano jezo, osebni rasti, stresu, izgorelosti.

Kaj zajema moj coaching?

Ponujam vam individualne terapije preko zooma. Na prvem srečanju se spoznamo in naredimo načrt za vnaprej.

Psihično zdrav in čustveno razvit starš je najboljša osnova za pravilno vzgojo otroka in zdrave družinske odnose

Kje me lahko kontaktirate:

Lahko mi pišete: denisdovje@gmail.com