Kaj bo v prihodnjih mesecih odločalo o uspešnosti podjetij?

Razmere v zadnjih mesecih so nas večinoma precej presenetile in v marsičem vplivale na naše poslovanje. Večina generacij se s čim takim še ni srečala in posledice ukrepov vlad, ki so jih uvedle skoraj povsod po Evropi, še niso jasne. Šele v prihodnjih mesecih bomo videli, kako so bodo gospodarstva spopadla z novimi razmerami, jasno pa je, da so bile spremembe nenadne, velike in da bodo nedvomno zelo dinamične še naprej.

Nekatera podjetja ste navajena sprememb in vam je bil ta nenaden prehod lažji, za nekatere pa še vedno pomeni negotovost in zmanjšanje poslovanja. Pripravljenost nas premembe in hitrost ukrepanja bo v nadaljevanju ključnega pomena za vas in vaše podjetje, seveda pa boste mnogi zmed vas potrebovali nova orodja in nova znanja, da boste to zmogli in obvladali.

Obvladovanje sprememb, veščine dobre komunikacije in veščine uspešne prodaje bodo tri najpomembnejše stvari v prihodnjih mesecih, ki bodo odločale o uspešnosti podjetij.

Če želite obvladati spremembe, boste morali najprej obvladati sebe in svoje občutke. Vsi smo samo ljudje in dodatne obremenitve lahko za marsikaterega poslovneža pomenijo stres, izgorelost in brezciljno delovanje. V takem načinu delovanja se lahko zelo hitro znajdete, saj se vam presežne delovne ure naberejo kot bi mignil. Sodobne tehnologije so lahko odlična orodja in sopotniki, hkrati pa mobilnost povzroči tudi to, da imamo ta orodja ves čas na voljo in nas naše delo zasleduje na telefonih, pametnih urah in tablicah pravzaprav še v spalnico.

Metode obvladovanja sprememb, metode upravljanja s časom in metode managiranja sodelavcev imajo svoje zakonitosti in poznavanje le teh vam bo pomagalo preskakovati ovire v prihajajočih tednih in mesecih. Seveda tudi kasneje. Kako ostati v optimalnem počutju, kako ostati ciljno usmerjen in vse to početi v delovnem ritmu, ki ga dolgoročno zmorete, boste spoznali z NLP tehnikami, ki jih pridružujemo ostalim znanjem in metodam obvladovanja sprememb in sebe.

V  vsakem teamu in v vsakem poslu je pomembno, da ste odličen komunikator. Vaše znanje, ideje in zamisli so vredne le toliko, kolikor jih boste znali prenesti drugim, kako boste znali svoje sodelavce, partnerje in stranke navdušiti za svoje zamisli, produkte in storitve, kolikor boste znali komunicirati. Komunikacija je največje in najpomembnejše orodje vsakega managerja, vsakega prodajalca in tudi vsakega strokovnjaka.

Veščine dobre komunikacije se težko ognejo NLP metodam, saj le te predstavljajo temelj poznavanja načinov razmišljanja in so del vsakega resnega programa osebnega razvoja. Zavedanje o tem, kako potekajo procesi vašega razmišljanja, kaj vas motivira, kako najraje sprejemate informacije in seveda, kako vse to poteka pri vaših sogovornikih je ključnega pomena za učinkovito in odlično komunikacijo.

Tudi prodaja je način komunikacije, hkrati pa pomeni enega najpomembnejših poslovnih procesov, ki pomeni za prav vsa podjetja dotok denarja, življenjske tekočine vsake organizacije. Kot vsi drugi procesi, naj bo tudi prodaja organizirana na način, da vam bo dala toliko prihodkov, kolikor jih vaši produkti in storitve lahko prinesejo, kolikor jih vaši kupci lahko kupijo. Naj bo torej tudi prodaja kot proces organizirana odlično. Poleg izdelanega procesa, je seveda pomembna tudi, kot radi rečejo v nogometu, individualna kvaliteta. Najboljši prodajalci se ne rodijo, pač pa so rezultat trdega dela, učenja komunikacijskih, prodajnih in drugih veščin, poznavanje svojega področja dela in kot vidite, se spet dotaknemo osebnega razvoja.

Ker je pomembno, da poleg razmišljanja o vaših storitvah in produktih razmišljate tudi o procesih dela. Kje ste vi kot podjetnik, kot strokovnjak, kje ste s svojim znanjem, kako dobro komunicirate in v čem ste dobri vi in vaši sodelavci ter seveda, kje je pomembno, da vsi skupaj napredujete. Pomembno je tudi, da poiščete ustrezna znanja s katerimi boste nadgradili svoje obstoječe kompetence v teamu in si odprli pot navzgor ter tudi v teh časih prepoznali in realizirali poslovne priložnosti.

Z veseljem vam bomo na tej poti pomagali. Pomagali vam bomo prepoznati trenutno stanje znanj in kompetenc vas in vaših sodelavcev. Identificirali bomo tiste, ki jih imate in tudi katere še potrebujete. Za vas bomo pripravili izobraževalni načrt in sistem dela, ki bo nova znanja vpeljal v prakso ter pokazal, kako boste z njimi dosegli višjo učinkovitost, večjo uspešnost, več dodane vrednosti in če povemo po domače, več denarja in da vam bo ostajalo več časa, da ga boste lahko tudi porabili.Zato vas povabimo, da se okrepite z novimi znanji in veščinami ter svoje strokovno znanje nadgradite s tako-zvanimi mehkimi veščinami, s katerimi boste lahko še bolje monetizirali vašo konkurenčno prednost.

Pridružite se mnogim uspešnim podjetjem, ki so naše trenerje že povabila medse, oziroma naše izobraževalne storitve koristijo redno.

Da zagotovite, da bo vaša investicija v znanje obrodila nove poslovne prihodke, je najboljši pristop  nadgradnja s podjetniškim coachingom. S tem zagotovite, da bodo izobraževanja prinesla vam in vašemu podjetju željeno dodano vrednost in s tem dolgoročni poslovni uspeh.

Piše: Gaber Marolt, NLP Center