Marjan Račnik

marjan_racnik-nlp-center

Marjan Račnik je trener nevrolingvističnega programiranja (NLP) z mednarodnim certifikatom INLPTA. Je podjetnik in vodi različne treninge in učne delavnice. Od standardnih treningov nevrolingvističnega programiranja (NLP), treningov prodaje, komunikacije, javnega nastopanja, timskega dela (teambuilding programi) do treningov vodstvenih veščin, za katere se je še posebej specializiral.

Z vodenjem neformalnih izkustvenih izobraževanj se ukvarja že od leta 1995, ko je postal mentor študijskih krožkov, ki potekajo pod strokovnim vodstvom Andragoškega centra Slovenije.

Ima dolgoletne poslovne izkušnje. Skoraj dve desetletji je bil zaposlen v kovinski industriji, v direktni prodaji in dobra štiri leta v veleprodajnem podjetju. Branje, javno nastopanje, pisanje ter kreativno delo, so izzivi, s katerimi se rad in z veselje ukvarja že leta in leta.

V letih 2002 in 2011 je spoznaval nevrolingvistično programiranje in se usposobil za praktika NLP (2003), mojstra NLP (2004), trenerja NLP (2006) in NLP Master Coacha (2011). Je zaprisežen zagovornik vseživljenjskega učenja, rad bere knjige in se redno udeležuje seminarjev, delavnic in treningov s področja podjetništva, marketinga, poslovne komunikacije, razvoja vodstvenih veščin, ustvarjalnega mišljenja, optimizacije poslovnih procesov itn.

Izobraževanja vodi in izvaja že od leta 2007. Kot licenčni NLP trener je včlanjen v mednarodno zvezo NLP trenerjev INLPTA (www.inlpta.si) in aktivno sodeluje s Slovenskim društvom za nevrolingvistično programiranje (www.snlp.si). Udeležencem so njegovi treningi všeč, ker potekajo v sproščenem vzdušju, z obilo praktičnih primerov, z izkustvenimi vajami in z aktivnim vključevanjem udeležencev v učni proces.