Našega master trenerja in coacha Gabra je Aleš Potrč povabil na podcast in ga povprašati o tem, kaj mu predstavlja NLP. Gaber je opisal, kako je pričel svojo poslovno pot, pojasnil, kako gleda na vse ukrepe v času, ko vlada zmeda in kakšne posledice bodo nosili naši otroci.

Kdo je Gaber Marolt?

Gaber Marolt je karizmatični trener NLPja in poslovni trener. Je ustanovitelj NLP centra, portala kulstarsi.si in programski direktor Mednarodne in caoaching conference.

V NLP nosi najvišji naziv NLP Master Trainer, oziroma trener trenerjev. Naziv je pridobil v angleškem Bingleyu na enem najzahtevnejših treningov, ki so ga vodili ustanovitelj in mednarodni direktor INLPTA – Wyatt Wodsmall, Reb Veale in Henry Liddiard.

Je nosilec še kopice drugih certifikatov. Poleg slovenskega ima tudi angleški trenerski certifikat s strani INLPTA in ANLP. Poleg že omenjenih se je NLPja učil še pri ustanovitelju NLPja  Richardu Bandlerju, direktorju evropskega dela INLPTA Bertu Feustlu, Johnu Lavallu, Rogerju Tierryju, Michaelu Bealu, treniral pa je tudi pri Anthony Robbinsu. Učil se je tudi pri domačih trenerjih: Nadi Mulej, Mihi Bavcu, Marjanu Račniku in Sabini Pečar.

Je tudi Master Coach, prav tako INLPTA in mBIT coach.

NLP poučuje v okviru NLP centra v Mariboru, Celju in Ljubljani. Predava na vseh stopnjah NLPja, NLP Praktik in Diploma, NLP Mojster Praktik, NLP trener, NLP Coach in NLP Master Coach. Prav tako vodi specializirane NLP programe za vodje, prodajalce, pedagoge, športnike in druge poklice.

Je avtor več publikacij, njegovo najobsežnejše delo do sedaj pa je Changing metaprograms in children s podočja NLP v vzgoji in poučevanju. Kot oče štirih otrok z dolgoletnimi izkušnjami pri upravljanju šolskih Javnih zavodov, je odličen vir znanja in izkušenj, ki jih praktično povezuje s najmodernejšimi dognanji nevrologije in NLPja ter jih predaja staršem kot tudi raznovrstnim pedagogom.

Ima bogato podjetniško znanje in izkušnje, saj je služboval v nekaterih zelo uspešnih slovenskih podjetjih, v še več-ih pa je svetoval in izobraževal. Svoje prvo podjetje je ustanovil leta 2001 in ima lastniške deleže v več dejavnostih. Executive MBA je opravil na Mednarodni poslovni šoli Cotrugli. Redno izobražuje podjetniške teame, vodi treninge komunikacije, prodaje in javnega nastopanja. Izvaja tudi izobraževanja za vodje, še posebej za nivo Executive.

Kot trener trenerjev je odličen mentor novim predavateljem, tako s področja NLP kot poslovnih ved.

Je član mednarodnih zvez NLP: INLPTA, ANLP in domače Zveze coachev Slovenije.