Generacije staršev, ki so danes stari med 35 in 50 let, so svojo mladost večinoma preživele na igriščih. Med bloki, hišami, na šolskih igriščih, v gozdu in še kje. Igrali smo igre kot so med dvema ognjema, frnikule, ristanc, zemljo krast in še mnogo drugih, na svoj način enostavnih, a zabavnih, povezovalnih iger, s katerimi smo bili ves čas na zraku in v gibanju.

Današnja mladina sedi pred ekrani, bulji v telefone in nekateri se komaj da še kaj pogovarjajo. To seveda že zdaj povzroča težave, v bodoče pa se bodo simptomi tega v družbi samo še stopnjevali.

S Tinkaro Fortuna sva govorila o tem, kaj lahko starši naredite, da svoje otroke zvabite ven, v aktivnosti, kako jim lahko ravno z igrami naše mladosti pričarate duh tistega časa in predvsem dobrobiti – gibanje, svež zrak, prijatelje.

Ob pogovoru se boste vsekakor spomnili na svojo mladost in kako ste se igrali različne zabavne igre, se družili s prijatelji ter se odlično razvili kot socialno in gibajoče se bitje. Osvežili boste spomine in dobili ideje, kako lahko svoje otroke vzpodbudite, da se začno več gibati, kako bodo začeli spletati prijateljstva, kako bodo razvijali svoje socialne veščine in kako bodo zaradi tega postali vedrejši, bolj odprti in tudi vi boste z njimi imeli boljše odnose.

Kdo je Tinkara FORTUNA?

Tinkara je mamica 3 hčerkam, žena srečnemu možu in uspešna podjetnica. S svojim podjetjem Planet Fortuna se poleg izvedb predavanj in delavnic, ukvarja tudi s prodajo, marketingom, organizacijo dogodkov, ter odnosi z javnostmi. Je voditeljica na Shoppster-ju, prvi integrirani spletni in televizijski trgovini v Sloveniji.

Svojo kreativno in ustvarjalno naravo vpleta tudi v projekte, povezane s plesom (zavrtela se je tudi na parketu v plesnem šovu Zvezde plešejo), petjem, odrom in delom z otroki, ki so ji od nekdaj zapisani v srcu. Večina jo pozna kot članico skupine Bepop, ki se je v letu 2020 vrnila na glasbeno sceno z novo uspešnico Daj se nasmej.

Tinkara je tudi certificiran NLP Mojster Praktik.

O knjigi PLANET IGER

Se še spomnite iger, kot so ristanc, frnikule, gumitvist in ostalih? Avtorica Tinkara Fortuna skozi zgodbo glavnega lika, deklice Fortune, in njene družine obudi spomin o igrah na prostem iz svoje mladosti.

Knjiga je pisana s pisanimi črkami.

Danes, ko so otroci in mladina veliko časa pred TV- ekrani, mobilniki in računalniki, je knjiga odlična ideja za spodbujanje otrok k aktivnostim, gibanju in skupnem preživljanju časa, v povezavi s kredami, frnikulami in gumitvistom pa odlično darilo!