Iskreno o vzgoji in najstnikih – Melita Kuhar

Iskreno o vzgoji in najstnikih – Melita Kuhar

22.00 

1 na zalogi

1 na zalogi

Cena izdelka:
Potrdilo:
Skupaj:
  • Število strani: 200
  • Izdaja: 2019
  • Format: 14,0 x 22,0 cm
  • Vezava: mehka vezava
Kategorija: Oznaki: ,

Opis

O knjigi

Vsebina te knjige je svojevrsten poklon vsem, ki smo starši. Vsi imamo radi svoje otroke, a včasih težko sprejmemo dejstvo, da ima vsak od njih sebi lastno osebnost. Težave se še posebej pogosto pojavijo ob uporniških, neposlušnih in hormonov polnih najstnikih, ki pa kljub vsemu močno potrebujejo starševsko naklonjenost, podporo, ljubezen in posluh za težave, s katerimi se soočajo.

V knjigi boste med drugim odkrili:
– Kaj je čuječe starševstvo?
– Kako otroku reči ne in preživeti?
– Kako otroka naučiti ravnanja z denarjem?
– Kako dinamika med družinskimi člani (oče in sin, oče in hčerka, mama in hčerka, stari starši, tete in strici …) vpliva na vzgojo otroka?
– Kako otroka vzgajati, če se starša ločita?
– Kako se spopasti s pogostimi izzivi vzgoje, na primer kadar najstnik laže, loputa z vrati, se noče učiti, je zasvojen s spletom in igricami, je nasilen, ima motnje hranjenja, kaže znake depresije …?
– Zakaj starš otroku ni prijatelj?
– Kaj se zgodi, ko starši otroku ne dovolijo odrasti?
– Kakšno je pravo ravnovesje med strogim in popustljivim staršem?
– Kako svojih vzorcev ne prenašati na otroke?
– Kako biti boljši starš?

O avtorici Meliti Kuhar

Melita Kuhar je po izobrazbi univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka. Mešanica osebnih in poslovnih izkušenj jo je pripeljala do zamisli, da bi ustanovila svojo Svetovalnico, torej nevtralni prostor, kjer lahko posameznikom in parom svetuje na vseh segmentih odnosov.

Tako s sočutjem, srcem, znanjem, iskreno in predvsem s premnogimi izkušnjami Melita svetuje partnerjem in staršem pri vsakodnevnih izzivih že več kot desetletje. Pri njej v Svetovalnici se oglasijo pari, ki so zašli v komunikaciji, zaupanju, ne znajo več sodelovati, kot starši pa uporabljajo prijeme, ki morebiti niso primerni za vzgojo ali pač preveč popustljivo in nedosledno vzgajajo. Svetuje tudi pri osebnem razvoju, kako preživeti razhod in nezvestobo, kar vse povzroča močne čustvene viharje, a vedno lahko najdemo ustrezne zdrave rešitve.

Pri svojem delu s pridom uporablja svoje široko teoretično in akademsko znanje, močno razvito čustveno inteligenco in raznovrstne izkušnje z različnih področij človekovega čustvovanja in počutja.

Naslov

Na vrh