Metalec morskih zvezd

Moški se je sprehajal po dolgi peščeni obali in opazil je dečka, ki je segel v pesek, pobral morsko zvezdo in jo vrgel nazaj v morje.

Mož je bližajoč se pozdravil: “Zdravo, kaj počneš?” Deček ga je pogledal in odvrnil: ”Morske zvezde mečem v morje”. “Zakaj mešeč morske zvezde v morje?”, je vprašal mož. “Plima jjih je vrgla na obalo. Če jih ne zmečem nazaj predno vzide sonce, bodo umrle”,  je bil odgovor. “Verjetno razumeš fant, da je tu kilometre obale in tisoče morskih zvezd. Nikoli ne boš mogel vseh vrniti v morje, enostavno jih je preveč. Tvoje metanje ne pomeni nič.” Deček je vljudno poslušal, nato pobral še eno zvezdo. Ko jo je zalučal v morje, je odvrnil : “Tej zvezdi pomeni”.

Gaber Marolt

Draga obiskovalka, dragi obiskovalec!

Dobrodošla na strani NLP center. Veseli nas, da se zanimate za coaching. S coachingom rešujemo probleme in izzive ljudem že od same ustanovitve. In to počnemo učinkovito. Ne glede na to, ali čutite izzive na osebnem področju, ali pa želite kot vodja podjetja ali oddelka dosegati boljše rezultate, izkoristiti tehnologijo in vložke  v podjetje, ali pa želite izvesti spremembe, za katere je nujno, da uspejo, je coaching tisti pristop, ki vas bo najbolj zanesljivo pripeljal do rezultata.

Postanite NLP Coach

Profesionalni coachi so izurjeni, da poslušajo in usmerjajo klienta k lastnim rešitvam skozi izdelan proces. Ena izmed glavnih spretnosti je prilagajanje svojega pristopa potrebam posameznikov oziroma podjetij ter jim pomagati odkriti strategije, ki jih bodo pripeljale do uspešne rešitve izzivov. Pomagajo jim zamenjati neproduktivne strategije in načine delovanja za bolj učinkovite, odpraviti ovire v prepričanjih, izoblikovati identiteto ter razvijati nove oblike učinkovitega vedenja.

60 uri izobraževalni program Postanite Coach je intenzivni trening s katerim boste pridobili znanje za učinkovito usmerjanje vaših klientov k novim možnostim in odličnim rezultatom.

Izobraževanje poteka v obliki interaktivne delavnice, kar zahteva sodelovanje udeležencev, torej vašo pozornost in mentalno prisotnost, za kar ima naš trener odlične reference! Je izkustveno naravnano, polno praktičnih primerov, ki bodo bodočim coachem v izjemno pomoč. S pomočjo vaj, skupinskega dela in preigravanja vlog se udeleženci naučijo veščin odličnega coacha. Ta znanja ponotranjijo in uspešno uporabijo v praksi.

Pedagoški Coaching

Pedagoški coachi so izurjeni, da poslušajo in usmerjajo učence, dijake in kolege k rešitvam skozi izdelan proces pogovora, razgovora in tehnik. Ena izmed njihovih glavnih spretnosti je prilagajanje svojega pristopa potrebam posameznikov oziroma potrebam celotne organizacije ter jim pomagati odkriti strategije, ki jih bodo pripeljale do uspešne rešitve izzivov.

Pomagajo jim zamenjati neproduktivne strategije in načine delovanja za bolj učinkovite, odpraviti ovire v prepričanjih, izoblikovati identiteto ter razvijati nove oblike učinkovitega vedenja v odnosih, učenj, doseganju ciljev in komunikaciji. Vse to se seveda začne z zavedanjem o sebi in svojih občutkih in s prepoznavanjem lastnih vedenjskih vzorcev. Z orodji, s katerimi lahko vplivate na svojo interakcijo z drugimi, lahko sebi in drugim pomagate doseči rešitve in učinkovitejše, pristnejše odnose, zaupanje, ki so podlaga za doseganje boljših rezultatov.

Coaching se vedno bolj uveljavlja v šolskem prostoru in je ena najbolj iskanih metod za preseganje blokad pri ljudeh in uspešno uresničevanje posameznikovih, otrokovih, dijakovih, študentovih ciljev in tudi ciljev staršev in pedagoških sodelavcev. V šoli se srečujemo z otroki, ki jih pestijo raznovrstne težave; pomanjkanje motivacije, zaljubljenost, težave s sošolci in vrstniki, občutek nerazumevanja okolice, težave s starši, učitelji… S coachingom otroku/najstniku pomagamo k boljšemu uspehu v šoli, pomagamo mu razviti notranjo motivacijo in odpraviti celo vrsto težav. Coach ga lahko vodi pri preseganju manj primernih družinskih vzorcev, ga usmerja pri izboljševanju odnosov in gradnji trdnih temeljev za življenje in uspešno spopadanje z izzivi. Otrok oziroma mladostnik si tako krepi svojo samopodobo in samozavest ter najde pot, ki ga bo osrečevala.

Osebni coaching

Prepričani smo, da boste z našo pomočjo tudi vi našli rešitve za svoje težave. Če vas zanima osebni coaching, boste v naši ekipi odličnih coachev nedvomno našli pravo osebo. Z leti so skozi vrste naših udeležencev prišli mnogi zanimivi posamezniki in mnogi so pridobili tudi kompetence odličnega coacha. Veseli smo, da pri nas lahko izberete koga izmed izjemnih coachev.

Izberite svojega coacha in rezervirajte brezplačni termin za uvodni razgovor, kjer se boste prepričali, da je to pravi korak za vas k rešitvi problemov.

Poslovni coaching

Spremembe so stalnica v poslovanju podjetij. Bodisi prihajajo iz okolja, bodisi jih generirajo podjetja s svojim razvojem, v obeh primerih so ljudje tisti, ki te spremembe vzamejo za svoje in jih izpeljejo. A vse prevečkrat se zgodi, da so novi projekti manj uspešni, kot pa si lastniki ali vodje želijo. Podaljšujejo se roki, večajo se budgeti. In velikokrat samo zato, ker podjetja pozabijo na človeški faktor.

Tudi samo poslovanje je včasih izziv. Dosegati vrhunske rezultate iz leta v leto je ne samo naporno, pač pa tudi mentalno in velikokrat tudi čustveno zahtevno.

Večino teh izzivov lahko razrešite s coachingom. Z našo pomočjo boste našli rešitve in poskrbeli za to, da bodo projekti dosegli željeno dodano vrednost, da bo tudi vaše podjetje poslovala s prihodkom, kot si ga želite in da boste tudi lastniki in direktorji uživali pravo razmerje med zaposlenostjo in prostim časom, da boste uspešni tudi na drugih področjih, recimo družinskem.

NLP s srcem

Zadnje leto nas je nedvomno zaznamovalo. Znašli smo se v razmerah, ki jih nismo pričakovali. Dotaknilo se je vseh, ne glede na to, kakšno mnenje o razmerah imate. Strah je vse. Ene je strah virusa, ki veje iz vseh medijev in kjer nam sporočajo že o vsakem, ki malo bolj zakašlja. Druge je strah fašizma. Le ta se je razpredel v pore družbe in se nič kaj neopazno širi. Žal ga nekateri ne zaznajo, ali pa so pripravljeni sprejeti žrtve v obliki svobode in medsebojnih odnosov v zameno za »varnost«. Nekaterim ga je težje zaznati, ker je zavit v celofan družbene odgovornosti, v celofan reševanja starostnikov, ki v taboriščem podobnih razmere, odmaknjeni od svojcev, počasi a vztrajno odhajajo s tega sveta.

Ne glede na to, na kateri strani ste, čutimo z vami. Razmere so takšne, da imate vso pravico, da vas je strah. A zato ne bo nič bolje. Sprejmite našo pomoč in rezervirajte svoj brezplačen termin coachinga, kjer vas bomo usmerili k rešitvam. Z našimi coachi boste lažje našli pot iz krize, se ponovno osrediščili in stopili z nogami na tla. V vaše srcu in razumu bo ponovno zavladal mir, s katerimi boste lahko sprejemali modre odločitve in poiskali poti tam, kjer jih sedaj ne vidite.

Pridružite se NLP skupini, kjer skupaj rešujemo izzive, spoznavamo in poglabljamo NLP tehnike in smo nasploh v družbi odličnih, čutečih in razmišljujočih posameznikov, ki so zavezani izboljšati sebe in družbo.

FB skupina NLP s srcem