"Starši učimo z zgledom, kaj to odnos med moškim in žensko je."

Melita Kuhar

  • Kaj storiti, ko zdravega odnosa v partnerskem odnosu ni več?

  • Kaj storiti, ko vseeno pride do ločitve?

Raziskave kažejo, da je ločitev glede na posledice, ki jih ima za prizadete, takoj na drugem mestu za smrtjo. To verjetno drži za odrasle, za otroke pa je ločitev staršev celo hujša od njihove smrti. Če umre eden od staršev, otroku ni treba poslušati, kako neznosen je bil v svojem življenju, ampak se ga vsi skupaj spominjajo z ljubečo žalostjo, naklonjenostjo. Zelo malo ljudi se lahko pohvali, da jim je uspela civilizirana ločitev. Skoraj vsak par ima na vesti maščevalno vedenje, glasne prepire, pridobivanje otrok zase,…Otroka spremenijo v orožje proti partnerju in pozabijo, da so v celoti odgovorni za nič krivo bitje.

Partnerska svetovalka Melita Kuhar se bo v tem webinarju dotaknila te največkrat izjemno boleče teme, ko se partnerja odločita za razhod. Kako s tem seznanimo otroke, da bo ločitev zanje najmanj boleča in travmatična? Opozorila vas bo na pasti, v katere se lahko zapleteta bivša partnerja in imajo največji negativni vpliv prav na otroke ter vas opolnomočila s takšnim odzivom, da se boste tem pastem izognila tako zavoljo vas kot tudi otrok.

Webinar je namenjen:

  • Staršem, ki si želijo vzpostaviti z otroki ljubeč in stabilen odnos.
  • Staršem, ki se soočajo z ločitvijo in ob tem ne želijo prizadeti svojih otrok.

O Meliti Kuhar

S sočutjem, srcem, znanjem, iskreno in predvsem s premnogimi izkušnjami Melita svetuje partnerjem in staršem pri vsakodnevnih izzivih že več kot desetletje. Pri njej v Svetovalnici se oglasijo pari, ki so zašli v komunikaciji, zaupanju, ne znajo več sodelovati, kot starši pa uporabljajo prijeme, ki morebiti niso primerni za vzgojo ali pač preveč popustljivo in nedosledno vzgajajo.

Svetuje tudi pri osebnem razvoju, kako preživeti razhod in nezvestobo, kar vse povzroča močne čustvene viharje, a vedno lahko najdemo ustrezne zdrave rešitve.

Izpolnite obrazec in si oglejte webinar