"Optimistični otroci so lahko bolj srečni."

Ana Trampuž

  • Si želim, da je moj otrok optimist?

  • Je bolje, da je moj otrok realist ali pa celo pesimist?

Danes potrebuje svet optimistične ljudi bolj kot kdajkoli prej. Optimizem ali prepričanje, da se bodo zadeve na koncu dobro iztekle, je temelj vztrajnosti in vzdržljivosti. Optimizem tlakuje pot k uspehu.

Morda boste sedaj rekli: “Če sem pesimist/realist in nimam visokih pričakovanj, bom ob njihovi neizpolnitvi bolj srečen, kot bi bil kot optimist. Tudi razočaranje ob neuspehu bo manjše.” A temu ni tako. Raziskave kažejo, da nizka pričakovanja ne pomenijo, da smo bolj srečni. Pokazale so, da optimisti, ki so prepričani v svoj uspeh, dejansko to tudi uresničijo. Redkeje zapadejo v depresijo, manj trpijo za boleznimi, njihovi odnosi z drugimi so boljši, živijo dlje in lepše.

V webinarju se bo Ana Trampuž na praktičnih primerih dotaknila značilnosti optimistov in pesimistov. Podala vam bo nekaj praktičnih nasvetov, s katerimi boste svoje otroke naučili optimizma.

Webinar je namenjen:

  • Staršem, ki si želijo vzpostaviti z otroki ljubeč in stabilen odnos.
  • Staršem, ki želijo vzgojiti srečne, pozitivno naravnane otroke.

O Ani Trampuž

Ana Trampuž, Gorenjka s stalnim prebivališčem v Mariboru, mamica dveh deklic, RTT praktik (Rapid Transformational Therapy – nagrajena oblika hipnoterapije), mentorica v programu Inspired Women Lead in tudi NLP Praktik. Uživa v pridobivanju novega znanja ( preko knjig, pogovorov, podcastov, delavnic, uradnih in neuradnih izobraževanj…). Že od nekdaj verjame, da če ne razumeš problema, če nisi prepričan v katerem grmu tiči zajec, se problema težko rešiš. Šele ko razumeš, se lahko s problemom spopadeš, in prav to omogoča svojim strankam s RTT metodo coachinga.

Verjamem v izražanje in zapisovanje hvaležnosti, zato je tudi nastal njen projekt Happy dnevnik.

Ana je tudi del tima NLP s srcem – iniciative, v kateri so se združili coachi, ki želijo v teh časih pomagati ljudem, ki potrebujejo tovrstno pomoč.