Gaber Marolt

NLP Center - Gaber Marolt

TRENER nevrolingvističnega programiranja z mednarodnim certifikatom INLPTA in Mojster praktik, mentor, coach in poslovni svetovalec. Po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist z ExecutiveMBA poslovne šole Cotrugli.

Z ženo imata štiri otroke, ki so v tem letu vključeni v srednjo ali osnovno šolo. 

Ima več kot dvajset let izkušenj z vodenjem kreativnih timov in je za svoje delo na področju avdio-vizualnih umetnosti s kolegi prejel Viktorja, Bronasti grb Mestne občine Celje in več drugih nagrad.

Je izrazito interdisciplinaren in ima bogate osebne in poslovne izkušnje z različnih področij: vodenja podjetij, finančnega in davčnega področja, področja osebnih financ, računovodstva, področja prodaje, IT, nabave, optimizacije delovnih procesov in regulative. Kot vodja različnih oddelkov in podjetij ima bogate izkušnje tudi na HR področju, sestavljanja timov in internega komuniciranja.

Sebe opiše kot katalizatorja poslovnih idej, povezovalca, učinkovitega vodjo in sodelavca. V zadnjih letih se je dodatno specializiral na področju komunikacije v razmerah sanacij, prestrukturiranja poslovanja in change-managementa. Njegovo močno področje je prodaja, kjer ima več kot 15 let izkušenj in odlične rezultate.

Nevrolingvistično programiranje uporablja kot orodje za ustvarjanje novih priložnosti, za osebni razvoj sebe in drugih ter ohranjanje in vzpostavljanje ciljne naravnanosti podjetja in timov. Njegovo močno področje je prodaja, kje ima večletne izkušnje in odlične rezultate. Nevrolingvistično programiranje uporablja kot orodje za ustvarjanje novih priložnosti, za osebni razvoj sebe in drugih ter ohranjanje in vzpostavljanje ciljne naravnanosti podjetja in timov. Deloval je tudi na področju humanitarnih dejavnosti, kjer je skoraj deset let aktivno sodeloval pri domačih in mednarodnih aktivnostih Leo organizacij (del LIONS international), predsedoval Leo Europa Forumu in več drugim mednarodnim simpozijem s tega področja. Nedavno je sodeloval tudi z mednarodno organizacijo Hope in Tomom Križnarjem.

Je iskriv predavatelj, ki v svoja izvajanja vključuje praktične primere s svojih bogatih izkušenj z različnih področij. Svojo motivacijo prenaša na slušatelje, ki nova znanja lahko takoj preizkusijo v praksi v vsakodnevnem delovanju. Ja nagnjen k praktičnim rešitvam, vendar ga veselijo tudi teoretične in abstraktne razprave.Zadnja leta se intenzivneje posveča osebnemu razvoju, saj nove razmere na trgih zahtevajo od posameznikov vedno več kompetenc s področja t.i. mehkih ved in veščin. Ozavešča zavedanje, da so za srečo, razvoj in uspešnost najpomembnejši pristni človeški odnosi in medsebojno razumevanje, za kar pa potrebujemo najprej ustrezne veščine, ki se jih večinoma, žal, ne učimo v institucionalnih vzgojno-izobraževalnih procesih.

Licenco trenerja nevrolingvističnega programiranja je pridobil pri mednarodnem združenju INLPTA. Svoje znanje NLP je gradil pri več trenerjih in pri katerih je pridobil tudi mednarodne izkušnje: Richardu Bandlerju, soustanovitelju NLP, Johnu La Vallu, Bertu Feustlu, vodji INLPTA Europa, pri Nadi Mulej, ene začetnic NLP izobraževanj pri nas in Mihu Bavcu, ki velja za enega najbolj karizmatičnih trenerjev, pa tudi Sabini Pečar, Marjanu Račniku in Aleksandru Šinigoju.

Svoj razvoj nadaljuje tako na področju akademskih izobraževanj kot na področju kompetenčnih treningov. Med svoje hobije uvršča zdrav način življenja in je navdušen tekač, kolesar, surfar in botanik.

Še vedno je predan glasbenik, kjer nadaljuje zelo uspešno kariero kot avtor in izvajalec glasbenih del za nekatere najuspešnejših glasbenih izvajalcev pri nas.